Varför är vissa....

beslut så fruktansvärt jobbiga och varför mår man så otroligt dåligt av att man gjort en annan person ledsen och besviken?
Natten har varit hemsk och jag kan ärligt säga att 7 katter i sängen inte heller har främjat sömnen, speciellt inte när en av ungarna pissade på täcket! Så nu har samtliga katter sängförbud....
Idag, ja vad händer idag...
Ska slå in julklappar, tror det är ungefär där jag hamnar...
Tinus ska till farmor så jag blir utan barn, minns inte när jag var det sist... vill inte det alls, speciellt inte nu men han är lycklig då kusinerna kommer snart.
Har fått rapport från hälsingeskogarna - 23 grader,här är det  14....det blev tydligen vinter i år också...
Ta hand om varandra!
Kram M


Fan vad jag...

är usel på det här med att blogga....
Den här veckan har varit intensiv, jobbig oh hur kul som helst :)
Tinus har som sagt flyttat hit på heltid och det är underbart men det innebär också att man aldrig får sova på morgonen oavsett hur uselt man har sovit på natten. Detta i sin tur har lett till en trevlig huvudvärk och många halvdeppiga tankar, inatt SKA jag sova om jag så måste ta ett piller på det.
Var på bio häromdagen-Trubbl i paradiset. Komedi som var helt ok, ingen superrulle men det är alltid trevligt att gå på bio med nån man tycker om :)
Var även hem till Totte i förrgår och igår, så vansinigt kul att umgås med dig igen vännen! Vissa männikor trivs man sjukt bra med oavsett hur länge sedan det var man sågs och han är verkligen en sån :)
I övrigt har dagen bjudit på skolavslutning på Viggos skola, frukost med Danne ( Aka Mister Å ) kupolenbesök där diverse julklappar inhandlades, nu ska jag till Totte och dricka Kaffe och sen blir det förhoppningsvis knäckkokning med Tinus och Danne
Kram M

Stugknuten, tårtbak,kalas och...

kaos-en helt vanlig vecka innanför väggarna. Fast det där var inte rikigt sant för dom senaste dagana har varit så fullspäckade att minsta lilla miss i schmat hade gjort mig tokig!

Det har varit möte med stugknuten som är vårt kooperativ om möjligheten att starta en föräldragrupp där föräldrar till barn med funktionshinder ska kunna prata ur sig, få råd och stöd på ett plan där det handlar om erfarenhet inte inlärt vad olika handikapp innebär.  Jag har förstått att man som förälder  till dessa barn SKA tycka att tillvaron är jobbig orättvis och utmattande. Man SKA vilja ha sitt barn på kortis, Man SKA behöva massor av egentid, Man SKA vara bitter på livet.  Jag tycker inte på något vis att det är fel att tycka att livet är grymt, att ha att man inte orkar, att man har sitt barn på kortis eller att man gråter sig igenom tillvaron när det visar sig att livet inte blev som man tänkt sig MEN OM man inte tycker att livet är särskillt jobbigt, OM man känner att man orkar ha sitt barn hemma och om man faktiskt njuter av tillvaron som trots allt blev ganska bra ändå ja då blir man ifrågasatt och det ska övertygas om att man nog inte orkar med allt trots allt.
Jag är ingen överdrivet stark människa, inte mer positiv än någon annan men jag har nog en förmåga att anpassa mig som jag själv inte visste att jag hade innan livet blev som det blev. Jag har närmare till skratt än till gråt och jag anser att alla människor har samma rätt till ett bra liv om dom egenskaperna räcker för att jag ska känna mig trygg i att vara ensamstående med mina 4 troll varför ska det då ifrågasättas och hur många som tycker det är jobbigt skulle kunna känna sig lättare i sinnet om dom hade nån i samma situation att bolla ideer och tankar med?

Utöver stugknuten så har det varit vårdcentralen, bakning av tårta, smörgåstårta ( Tack mamma! ) ischoklad och kolakaor, luciafirande, möte med kommunen, massor av trevligt folk på besök, jobb, telefonsamtal, middagar, vänners problem  och egna problem, nästa vecka ska jag bara slappa! Eller hur, veckan innan jul....

Är dock lite nervig inför onsdagen, jag och Viggo ska till Stockholm och få besked om hans rygg. Fick veta av läkaren här i Falun att ortopedens Mantra är attt scolios gör inte ont! Nej det är säkert jätteskönt att ha en ryggrad som vridit sig ett kvartsvarv och har en krökning på 64 (!) grader, det tror jag, någon som vill prova??
Jag har dock blivit öv ertygad om en sak i samband med allt operationsprat ch det är att änglar finns! Änglarna i vårt liv är Dette och Ellen som har erbjudit sig att ta hand om dom tre andra trollen om eller när det blir op. Puss på er!

Nej nu ska lägenheten  få sig en omgång, julgodis ska nog bakas och Tinus ska väckas, han hade en helvetesnatt i natt då han var nojig hela natten och inte blev det bättre av att det var en misshandel utanför som gjorde att det kom poliser med blåljus och sirener. Tror ungen somnade vid halv 5 imorse. Åh jisses vad alla snörvlar här hemma....

Kram M



Gårdagen....

var sjukt trevlig men jag måte lära mig bli bättre på det här med att ta kort.
HAbiliteringen förärades ett besök av lillprinsen, först var det ortoser som skulle fixas och sen var det läkarbesök. Av någon anledning förutsätter alla som jobbar på habiliteringen att man tycker att livet är fruktansvärt tungt och jobbigt bara för att man har funktionshindrade barn och dom vill gärna att man ska dutnyttja alla möjligheter till att någon annan ska ta hand om ens unge/ ungar. detta hade vi en ganska livlig diskussion om och ifrågasätts det hur mycket man rkar en gång till så ska jag bjuda hem om en dag så får dom se att livet är ganska lugnt och behagligt i vår värld.
fick besök av älskade Pia på eftermiddagen och gud vad det var kul att se dig vännen! Mycket att prata om, mycket skratt och mycket sniffa kattungar :) Djinn väntar ;)
Hämtade upp barn och tog en sväng på systemet och ica, laga mat och gosa med barn sen kom Marie och Henrik, jättekul!
vi drack vin och snackade skit till 12 inatt och det var så kul att bara få umgås med goa vänner hela dagen:)
Idag blir det till att baka Kolakakor, wienernougat oh ischoklad till Tinus klass, dom har luciafirande imorgon och då hade guldklimpen sagt att hans mamma så gärna bakade saker som dom kunde sälja....så mamman bakar
Sen blir det julbord på staberg med jobbet :) Gissa om jag ska svälta under dagen...
Nej nu ska hårfärgen kladdas i och ischokladen göras iordning.
Kram M

bjuder på lite bilder på mina bebisar, så sjukt söta nu ( Dom är inte rödögda bara en kass fotograf !

Magsjuka....

har infunit sig på vår gata i stan, eller rättare sagt i mitt sovrum. Fy fasiken vad jag hatar denna jäkla sjuka! Jag har den lilla egenheten att jag svimmar när jag spyr vilket gör det ganska otäckt att vara själv med barnen när man är dålig men det är inte särskillt många som är intresserade av att komma och hälsa på just nu och eftersom jag vet om den lilla specialeffekten så går det ganska bra ändå. Däremot går det absolut inte bra med magkramperna, fy f-n vad ont det gör!
Vi skulle ha varit till hab på CpUP mätning idag, det fanns inte en sportsmössa så Viggos stackars underbara assistent fick kasta in sina ungar på dagis till halv 7 och komma hit och göra iordning lillprnsen och dra upp dit själv. Adde fick vara hemma från skolan, han kan inte gå dit själv då han är skapligt disträ och inte har något trafikvett what so ever. Tinus och Kasper fick klara hela morgonen själva vilket dom gjorde med bravur! fantastiskt vad dom kan om dom bara vill...
Tanken var också att kvällen skulle tillbringas med julpyssel och fika på stugknuten som är vårt assistanskooperativ men det får bli tv istället :( Usch vad jag tycker synd om mig just nu *gnäll*

Igår var det kaos här, jag var nedstämd större delen av kvällen, Tinus hade viktnoja, kasper var ett riktigt lite förpubertalt monster,Adde skrek och Viggo storgrät! för dom som inte känner oss kan jag berätta att gladare unge än viggo finns inte. viggo gråter inte. Viggo bröt ihop fullständigt 2 (!!! ) gånger igår. Vet inte varför men efter att han fått suttit i famnen i 20 minuter så var han nöjd igen och somnade efter en kvart. det är otäckt när man inte har en aning om vad som är fel och man märker på lillskrutten är ruggigt fel.
Nej fy nu är det synd om mig igen :(
Kram M



Nu kom...

grannen på att han skulle spela ett helt nytt stycke som jag antar att han aldrig spelat förr....mysighetsfaktorn försvann fullständigt...

Jag hade en gång en dröm....

nja inte riktigt så allvaligt men jag hade en tanke om att jag och grabbarna skulle ut på stan och kolla lite julklappar idag. Efter 1 timme på stan så bestämde jag mig för att alla klappar får inhandlas omn the internet det här året....jag höll på att få krupp! Det var trångt, dyrare än på nätet och var inte någon av mina tre ( fjärde är i stockhlm ) sura så var någon annans ungar griniga. Snacka om att man börjar bli gammal!!!
Jag har alltid älskat julen och allt däromkring, i år är det mest muppigt eftersom barnen ska vara hos pappan på julafton. Mina söta föräldrar har dock flyttat sin "barnjul" till juldagen så då kändes det plötsligt vansinnigt mycket lättare :) Däremot känns det tråkigt som fasiken att fira utan Mister Å men det är ju som det är...

Tinus åkte som sagt till den kungliga huvudstaden idag, Lilla nobelklubben som  har årsträff och dit måste han ju. Han ska även få träffa sin kusin Nike som han älskar över allt annat men det visste han inte när han åkte så jag kan tänka mig att han blev lycklig när han kom ner :)
'
Kasper, Adde, Viggo och jag var som sagt på stan en sväng. Kasper ville köra Viggos permobil vilket resulterade i 2 överkörda fötter och en påkörd hälsena, samtliga satt dessväre på människor utanför vår bekantskapskrets...Sen körde jag.
Efter 20 minuter på BR var jag döende och började fundera på om inte en resa långt bort vore en bättre ide...men det var lika tjockt med folk på resebyrån såg jag när vi gick förbi så what the....dalarna blir bra :)
Lite mer hets på stan och sen hem och sätta sig framför datorn och beställa i lugn och ro,
Så nu är jag klar!
Eller nja inte till Viggo, han är så sjukt svår! någon som har något förslag på något skoj till en helförlamad 6 åring?...nej inte jag heller.
Nu spelar grannen trumpet igen - julsånger, nästan så det är lite mysigt :)
Kram M


Jag har bestämt mig....

för att börja skriva om det som var bloggens egentliga mening från början inan separation, ensamhet och annat som plötsligt kan hända i livet.
Jag startade bloggen för att jag ville berätta om mitt liv som mamma till barn med funktionshinder, både medfödda och förvärvade.
Min T är en smart liten grabb på nu 11 år, han är särbegåvad dvs han har vissa områden där han har klart högre begåvning än sina jämnåriga. Detta borde vara något bra men då han även har bristande impulskontroll och beteenderubbningar så blir det tufft för honom i väldigt många situationer.
K Är en " normalstörd" ;) liten herre som försöker finna i sin plats i en vanlig familj där det fins en hel del ovanliga attribut.
A, 8 år och har Aspergers Syndrom, en variant på autism vilket gör att han inte ser omvärden på samma sätt som vi gör. Han har svårt för dom sociala regler som finns och vill ha struktur och klara regler.
V är 6 år gammal och en riktig liten spellevink :) För 4 år sedan var han med om en drunkningsolycka och var kliniskt död i 45 minuter innan ett hjärtflimmer gav nytt hopp. Efter månader av kamp för att överleva så är han idag en lycklig prick men med hjärnskador som kan liknas vid en grav cp-skada, han har dessutom fått en hel del följdproblem pga av sina skador.

Det är svårt att skriva om sitt liv som mamma i en sån här familj för det som är normalt här, är ovanligt hos andra. Det är först när man umgås med andra barn som jag ser skillnaden, det är först när jag jag är hemma hos andra som jag ser alla hjälpmedel, ortoser och matförpackningar hemma hos oss.
Att påstå att jag aldrig skulle vilja ha det annorlunda är en lögn, självklart skulle jag vilja att mina barn hade det så lätt som möjligt i livet och det har dom inte nu. Däremot har jag och även barnen fått en erfarenhet, förståelse och en insikt i en värld jag inte trodde fanns, det som nu är vår värld
Kram M

RSS 2.0