Mogi, Blondinbella, Kenza...

och alla andra " superbloggerskor" har väckt mitt intresse den senaste tiden. Inte för att jag är superintresserad av deras åsikter eller vad dom har för sig utan mer för att dom skapar en fråga.
Hur kommer det sig att dom bloggar som är mest poplära ute i cyberrymden är tjejer som berättar om samt visar bilder på sina senaste shoppingorgier där dom handlar skor väskor,smycken och kläder för 10 000 tals kronor? Är det verkligen så spännande att se att Mogis väska kostar mer än en normal månadslön och sen berättar att hon ska till stureplan. Nu blev det just Mogi som fick stå som symbol för just den delen av bloggarna pga av jag läste om hennes expriment då hon ska leva på samma summa som A-Kassan i 14 dagar....Skillnaden är att 99,8 % av dom som går på A kassan gör det betydligt längre tid än 14 dagar och dessutom inte kan gå på gratisfester eller planera vad dom ska handla för skor på NK 7 dagar senare
Nu tvivlar jag inte en sekund på att just Mogi är en jättegullig tjej som dessutom har mer innanför pannbenet än dom flesta då hon verkligen lyckats göra sin hobby till en strålande plånboksfyllare,  Men vad är det som fashinerar oss med dessa shoppingfetishister? Är det att vi önskar att det vore man själv som stod där och log framför en guldspegel med en 20 000 kronorsväska på armen eller är det orättvisan att vissa människor kan leva på att vara snygga och göra " ingenting " medans andra aldrig får ta del av la dolce vita hur mycket dom än sliter? Jag vet inte, säkert en kombination men intressant är det och jag måste säga att jag är fylld av beundran för dessa tjejer som antagligen kommer fortsätta som stora affärskvinnor framöver om dom själva vill.

Min dag har varit allt annat än stureplansglamorös då jag vaknade upp i morse och djupt ångrade mig att jag inte städat upp efter gårdagens adventsmiddag med familjen. Kaoset till trots så blev det en mycket mysig kväll med snittar, kalkon med potatis och västerbottenstomp och trattkantarellsås och sen vit chokladpannakotta med hallonspegel. Alltihopa avslutades med blåbärsglögg och pepparkakor och jag tror att dom flesta rullade härifrån :)
Hetsa upp, lämna barn till skolan, hem igen, somnade när jag låg och klappade katten och vaknade av att A.F ville komma på fika, mucho trevligt ! Sen blev det en shoppingtur till det lyxiga Lindex och Stadium för köp av ta 3 betala för 2 t-shirts till T. Jag fattar inte vart den ungen gör av alla sina kläder!
Lunch vid gruvan för att sen bli påmind om att det var idag jag och pappan skulle ha en "Allvarligt samtalspromenad"
Promenaden var blöt ( tyvär inte genom något alkoholhaltigt utan av allt vatten ovanifrån )  men lyckad. Får se nu om det ger något resultat....Det var dock skönt att få ur sig alla funderingar utan att någon blev arg eller ledsen.
Hets iväg i regnet för att hämta A, såg ut som en dränkt katt när vi sen gick för att köpa mat till just katten.
resten av kvällen har gått åt till att bråka med barn om läxläsning som dom tycker är totalt onödig och jag är nog inte den bästa p åatt motivera eftersom jag själv nästan aldrig gjorde dom....

Resten av veckan består av jobb, hjälpmedelscentralen och barngos. Ska väl förhoppningsvis hinna med lite bakning och julklappsshoppng också men det skulle förvåna mig om jag tycker det låter som en bra ide längre fram i veckan....
Nej nu är det läxläsning annars hotar dom med myteri här....åh vad jag tycker det är trist!
Kram M


Stockholm tur och...

retur idag. Låter kanske konstigt men jag älskar verkligen att åka till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Vi bemöts alltid så otroligt proffsigt och sånt som är omöjligt att fixa i den här stan ordnar dom på 5  minuter när vi kommer ner. Alla är totalt samkörda och inga frågor är för svåra eller för dumma. Hade det inte varit för dom tre andra grabbarna hade jag flyttat ner så vi hörde dit och således fick all vård där men det vore inte snällt mot dom att slita upp dom från allt.
I vilket fall som helst fick vi massor med hjälp och Cecilia,Carolina och läkaren som jag tyvär inte minns vad hon hette, ni är fantastiska! Nästa gång är den 16/12 då vi ska ner och träffa hela teamet kring V. Detta ordnades på mindre än 5 minuter idag, jag tror vi har fått ihop det cirkus 0 gånger här...
Nu ska jag inte spy galla över hab här i falun helt och hållet, dom flesta här är otroligt gulliga och trevliga men allt är väldigt tungrott och segt. Det fokuseras enkelspårigt och det tar en evighet innan man får raka besked, men samtidigt är jag sjukt glad att hab finns för annars hade vi inte kommit en tiondel så långt som vi gjort hitills.

I övrigt så ville pappan ha tillbaka v idag så jag lämnade honom efter sthlm :( Känns så vansinnigt tomt med bara två barn här, ingen A ingen V och Mister Å...Ensamhet är inte särskillt skoj alls om jag ska vara ärlig.
På söndag efter jobbet kommer dock hela ungskocken hit igen så det blir inte så vansinnigt lång tid. Längtar till  Februari , Mars och April då jag ska få ha dom på heltid! påminn mig om det i slutet på april....

Till middag idag bjöds Ravioli al fungo, dvs ravioli med svamfyllning och kors i taket så älskade båda ungarna det. Kan lova att det inte är ofta dom uppskattar sin mors matlagning...fast idag fick jag faktiskt frågan av T varför jag inte öppnar en restaurang :)
Antagligen mest för att han vill att jag ska plåga någon annan med mina expriment men det var inte det han sa ;),

Nu behöver köket sig en omgång, jag behöver en dammsugare eller någon trevlig människa som älskar att städa-sugen någon?

Kram M


Här kommer...

Några bilder på Dean M också :)



Visst är han söt!

fan vad jag är trött på bamsemelodin, varenda kväll i tre månader....

Morgonen...

innanför väggarna började så pissigt som en morgon bara kan göra och lämnade en hel del frågetecken och funderingar men det enda jag kan komma fram till att är det så så är det så även om det är det sista jag vill. Kan inte göra så mycket mer känns det som iallafall inte o jag aldrig får veta vad jag borde göra...

Fick iväg barnen efter lite taxistrul ( börjar bli standard känns det som ) T skulle på teater så matsäck blev medskickad och jag kände mig nästan lite stolt över mig själv för att jag hade koll på läget iallafall ett litet tag.
Grabben är nyklippt också,



Inte så illa pinkat av en kökssax från IKEA ändå ;)

Sen blev det frukost på waynes med Li. Fasiken vad trevligt restaurangchansen är ;)
Ut på stan och yra lite, tänkte kolla lite julpynt men hittade inte rätt, hmmm är det ett tecken på att man inte borde pynta så förbenat ? Vill verkligen göra ordning balkongen, hela gågatan är pyntad och fin nu efter att dom satte upp julbelysningen igårkväll-en på var sida om balkongen :)




så då känns det så tomt och tråkigt om den enda balkongen som finns ut mot gatan ska vara helt tom!

Sen Lunch, fortfarande med Li som sen hetsade iväg på möte. Själv skulle jag bara " vila lite" Somnade och sov som en klubbad säl i lite över en timme innan T och K kom hem :D
Slummrade e stund till och sen när V kom så tvingade jag med mina stackars barn ut på en uppfriskande promenad till Jysk och Rusta för att kolla julpynt, ni kan nästan förstå hur imponerade dom var va?!
T pratade något om att jag borde ha en karl att plåga istället för att tvinga små värnlösa barn, förstår då rakt inte vad han menar....:)
Nått julpynt blev det dock inte :( Jakten fortsätter...

Promenaden fortsatte till Pappan med fru där det bjöds på lussesnäckor och ballerinapepparkakor- vilket jäkla påhitt! Smakar ungefär lika illa som det låter enligt mig men alla andra verkar älska dom?!
Men lussesnäckor är gott!
Hem och gegga med modellera tillsammans med barnen och sen sängen för dom-En jäkligt soft dag helt enkelt :)
Imorgon stockholm med V, 3 timmar taxi, 30 minuter på sjukhuset och 3 timmar hem....såååå inspirerande dag...Fast imorgon åker assistenten med också så då blir det iallafall lite skojigare :)
Nej nu hells kitchen, sen sängen
Natti!
Kram M

Ledig dag....

från jobbet betyder nästan alltid full fart hemma.

Vaknade 6.45, väckte T och V, morgonbestyr och skicka T till skolan. iväg med V först till sköterskan på hab för att byta knapp som enligt pappan inte hade kommit. Efter nästan 2 timmars frustration och irritation över konstiga bortförklaringar så kom iallafall knapparna till rätta.  Hann med ett besök på ortopedtekniska mitt i knappstriden och grejade med korsetten och kollade ryggen. tillbaka till sköterskan, bytte knapp och sen till arbetsterapeuten för nya hand och armslungor samt ordningsställande av ortoser. Krångel med taxibeställning till på onsdag då V ska till stockholm för att fylla på pumpen så det var bara till att hetsa iväg och försöka få tag på en kurator som kunde skriva nya intyg för dom hade givetvis gått ut. Försöker boka ny taxi nu men det bara krånglar!!!
Efter 4 timmar var vi klara för lunch så jag M som är V:s assistent och V älgade iväg till högskolan och tuggade i oss bakad potatis.
Sen en promenix ner på stan, väntar på fikameddelande från M.J ocg sen ska mister Å ocg jag ta en liten promenix medans V och T ska iväg på bowling. T ville inte först men när han fick erbjudande om att få hjälpa V istället för att spela själv då jäklar blev det en annan melodi :)

Funderar på om jag ska göra mig råd med en ny dammsugare, att sopa 165 kvm är ingen höjdare....
Nej nu ska jag bråka med taxin!
Kram M

Durga och Djafar



Är dom inte söta :)

Jag är verkligen....

sjukt dålig på att uppdatera den här bloggen. Oftast så orkar jag inte, nästan lika ofta så känner jag inte att jag har något att tillföra.

V:s rygg var efter en grundlig kontroll en katastrof....hmmm det var någon som sa det men fick höra att scolios inte funkar på det viset....
böjen hade ökat med 12 grader på 4 månader så vi slipper visst inte undan den där operationen...ÅH vad jag inte vill!!!! Fick dessutom reda på att han är glad, behöver göra rent öronen, korsetten behöver justeras, han är spactisk ( nehee ) men tåluddet missade dom...haha sucker!

T verkar ha flyttat hit på heltid nu, inte mig emot alls :) Det är väldigt mysigt att ha honom här även om han i förrgår och igår var så flamsig med armar och ben att jag höll på att bli tokig! Sen pratar ungen oavbrutet, till och med när han är själv så tjattrar han. Nog för att jag säkert skulle kunna vinna både ett och två vm i snacking så vinner han lätt...hmm ska leta reda på några bra öronproppar så slipper man be honom vara tyst. Usch vad hemskt det där lät! Det är ju inte det att han pratar som är problemet men han låter, oavbrutet, hela tiden. När andra tänker att tapeten har en fläck så har han en 10 minuters utläggning om fläcken och dess existens. Jag har eksem i öronen....jag börjar förstå varför.

V är också här fortfarande, man skulle kunna kalla det kidnappning. Jag vill inte lämna ifrån mig honom. Inte till han pappa, inte till något kortis ingenstans. Han kan vara i skolan och hemma med mamma....stackars barn ;)
Jajaj han ska nog till pappan imorgon, han har efterlyst honom. KAn man gömma ungen och säga att han är borta+ Inte? Fan misstänkte det...

Annars - 1 kg till, fast jag förstår inte varifrån för det syns inget :( MAn tycker ju att 4 kg borde synas liiiite....eller så är man jäkligt tjock när det inte syns alls...jaja ingen mer nattmat så kanske det kan fortsätta. till slut borde man se någonting.

Idag städning, tvätten och baka lussebullar. Ska ta dom berömda korten på mina små Yodas också-shame on me.
Nu vika tvätt...hua :(
Kram M

Lugn och ro...

in my...
Igår kom pojkarna igen eftersom pappans dotter var sjuk, så dom var hos sin pappa i en dag-inte mig emot :)
Idag var dottern tydligen frisk igen men alla utom A är här fortfarande och T och V blir kvar hela veckan så nu är det bara att passa på att mysa...synd att man inte har en karl som vill vara med...:(
Men men man kan inte få allt.

fick förfrågan om att vara kvar på jobbet igår, vet inte vad man ska tro men självklart tackade jag ja men det är väldigt luddigt alltihopa men man får väl se hur många procent det blir, vill inte ha mer än 50 då det inte går att få ihop livet annars för tillfället.
Jobbade idag, underbar dag med bara donnorna på jobbet. Händelseriket, en lunchpaus hemma här och sen en promenad på 6 km var ungefär vad som hanns med och det var så lagom det kunde bli.
Hem och serverade barnen och orsaken till dom senaste dagarnas förvirring stuvade makaroner och korv-fasiken vad gott det är! hur kan folk inte gilla det??
Sen blev det lite skoshopping med K så nu har även T och K vinterskor och jag blev 650:- fattigare...
shoppade loss lite på Claes Ohlson också så nu finns det återigen både dlmått och stavmixer i hushållet, dom tidigare har spårlöst försvunnit...

Har gått ner 3 kg förresten, jippie bara 12 kvar och det får gärna gå lika smidigt som dom här 3 då jag inte har ansträngt mig ett dugg :) men så lätt vet jag ju att det inte är, dessutom är jag sämst i världen på att hålla mig ifrån god mat och choklad...fan vilket lyxproblem...

Kampen om att  få tag på någon som vill kolla på V:s rygg har fortsatt idag, först ringer jag en sköterska på hab-Semester, andra sköterskan-telefonsvarare. Ortopeden-ringer upp klockan 14.15 i eftermiddag, piiiip. Arbetsterapeuten berättar för mig att jag måste få tag på någon som kan kolla på honom-nehej det menar du inte, jag som bara sitter och petar näsan kunde väl aldrig räkna ut något sånt *morr *
 Efter 17 (!! ) samtal och ett utbrott kom jag och en läkare på barnkliniken till slut fram till att jag och V imorgonbitti ska gå upp till akuten (?! ) sätta oss och be att få träffa en ortoped....ungen har haft scolios i två år så det här är ju jäkligt akut...så snälla om ni måste in till akuten imorgon och ser världens gladaste unge som dessutom är kärnfrisk så hata mig inte för jag har verkligen gjort ALLT för att få komma till en jävla rötgenapparat för några sketna bilder men det här var vad som kunde erbjudas i den här stan...ett akutläkarbesök. Dessutom avslutar läkaren med " ja ni får väl räkna med att bli inlagda över helgen" gah va?! skulle inte tro det va! Ungen är F:R:I:S:K, han har ont i ryggen...suck...
så totalt sett har jag ringt 32 samtal om V:s rygg och det resulterade i...ja den som lever får se...

Nej nu ska jag sluta vara bitter och försöka lista ut vilken knapp jag tryckt in på min dator som gör att all text jag skriver in äter upp en annan del av texten, åh vad bra det går...Godnatt!
Kram M

Nej inte...

händer det så mycket här, eller rättare sagt det händer så in åt helvete mycket men det är så mycket subtila kaotiska ting så det är svårt att sätta ord på det. Gud vad djup jag lät nu *skratt*


Somnade strax efter 22 igår i ett förvirrat tillstånd vilket resulterade i att jag vaknade 03.10 än mer förvirrad och sen kunde jag inte somna om...great...jajaj jag känner mig pigg nu iallafall.

Har varit ledig sen i fredags, sjukt skönt och jag mår verkligen bra av att vara hemma, man känner sig tillräcklig och det känns som att man har iallafall lite koll på tillvaron.
Bestämt mig för att vänta med kockutbildningen tills J har haft sin praktik eftersom jag ska ha ungarna på heltid i nästan 3 månader då, Åh vad det känns bra! :)

Väntar på att V:s läkare ska ringa, hans scolios har skenat och nu har revbenen flyttat på sig tror vi. JAg hade hoppats slippa steloperation av hans rygg på några år-han är ju bara 6 men det ser väldigt dystert ut på den fronten. Är livrädd att något ska gå fel, det är en stor operation, han ska vara sövd länge och risken för infektioner är stor...fan! att vara sövd länge är en risk för alla och den här prinsen ska givetvis krångla till det hela genom att inte klara narkos särskillt väl.
Tycker det där lilla hjälten kan få ha det bra nu istället för massor av operationer och sjukhusbesök hela tiden. Fördelen med en operaion är att han förhoppningsvis slipper korsetten och får det lite lättare med andningen. När han kämpade för att överleva förstod jag aldrig vad som komma skulle, jag tänkte aldrig på alla följdhandikapp som skulle komma förrutom hjärnskadan och det kan jag säga att om det bara vore den så hade det har livet varit så lätt....men gud vilken kunskap och erfarenhet allt det här har gett, vad som är viktigt och hur snabbt allt kan ändras.
 Älskar den lilla skrutten och skulle det hända något under operationen vet  jag inte vad jag skulle göra...
Nu ringde sjukhuset och nu börjar kringskickandet. Barnmottagningen-specialistmottagningen-växeln-ortopeden...ringer upp runt 11.40 i förmiddag, piiiiip!

I övrigt har kattungarna öppnat ögonen :) Dom ser ut som yoda hela bunten-supersöta!

Var och kollade på D och E:s nya lägenhet igår, ska trackasera dom med mina inredningsideer hihi.
D såg lite blek ut igår när jag började prata om olika färger och strukturer, vänta du käre bror det kommer bli så fint så :)

Hoppas på lite besök av mor och far idag också, dels för besökets skull men sen vill jag även ha hjälp med lite gardinfållning. Varje längd är 3.5 meter och jag behöver 4 stycken...vad glad kära mor blir...

Nu ska jag ta kort på bebisarna så ni får njuta av skönheterna...eller ja dom är söta iallafall.

Kram M




Skatteverket

försäkringskassan och den betydligt trevligare länsförsäkringar bank har förärats med besök nu på förmiddagen. Ska betala in kvarskatten idag, deppigt värre då det är en ganska anseling summa men men det är ju inte mina :(   Försäkringskassan kom inte åt dom papper jag ville ha för att kunna skicka in ansökan om assistans för A men dom skulle skickas hem till mig den här veckan. Maken till oproffsig handläggare var det längesedan jag såg, mig var hon jättetrevlig mot men killen som var före mig hade lite svårt med språketoch det var något som uppenbarligen störde handläggaren trots att hon själv bröt ganska mycket. Vissa är på fel ställe så är det nog bara...
Länsförsäkringar ska få ta över mig som bankkund och förhoppningsvis ska dom även kunna ta hand om V:s försäkringspengar för med Swedbanks avgifter och placeringar så kommer ungen inte ha ett öre kvar när han är 18...

Idag åker T till Italien, dom är redan nere på Arlanda och än så länge är han på strålande humör :) HAn älskar att resa den där ungen så det hade varit så häftigt om han gillade att flyga. Själv är jag inget fan av det, har bara gjort det en gång och då höll jag på att dö ( ärligt, trots kombon lugnande och champange som dom stackars flygvärdinnorna bjöd på så grinade jag och skakade som en idiot. Stackars Mister Å fick inte ens kolla ut eftersom jag tvingade honom att ha rullgardinen nerdragen ) HEmfärden gick då betydligt bättre och jag skulle absolut vilja åka iväg igen.  

Nej nu ska jag ner till banken och bli av med alla sparpengar :(
Kram M

Sex...

kattungar blev det! Två röda, en vit med en grå fläck på huvudet och tre helvita-supersöta!
Har bara lyckats ta kort på tre av dom eftersom deras mor är aningens hispig och redan har flyttat runt dom tre vändor men här är dom :)





Rasen heter La perm och är en lockig semilånghårig kattras som är ganska ny i Sverige så det känns så kul att det blev 6 stycken :) Känns dock som det kan bli ganska mycket här om några veckor....:)

I övrigt är det ganska lugnt här, mycket funderingar på framtiden, så mycket som hänt på så kort tid och funderingar på vilka förändringar som komma skall.
Jobb, skola, ekonomi, kärleken, barnen och personer i ens närhet...ja det känns som att det är något med allt.

T åker med pappan till italien en vecka imorgon, känns lite läskigt men jag hoppas verkligen att resan blir ett lyft för honom . Han är fanatiskt flygrädd men jag vet att han kommer vara så stolt när han har fixat det :)

Nej nu ska jag smyga ner i sängen och hoppas jag kan sova, känns inte så just nu dock.
Godnatt!
Kram M


Det blev...

inte kycklingwook utan baconlasagne, blev sådär pga för mycket salt.
Trodde kaoset lagt sig men V:s assistent ringde och berättade att han både kissat och kräkts ner sig så han satt i korsett och termobyxor plus att hon sprungit och och köpt en sjal för att hindra dregglet ( vad mysig han låter...)
Så det blev till att ha storrengöring av kläder unge och rullstol när han kom hem. Nu ska det bakas kolakakor och något mjukt (??) Kasta barn i säng och sen ska jag sitta och stirra in i väggen eller något tills jag somna.
Godnattkramar M

Hets, stress och halvpanik....

ja det är nog det lindrigaste sättet att beskriva den här dagen. Vaknade klockan 5 av att katten hade ett dampanfall i sängen för att sen köra en rivstart från min mage, in i klädkammaren där hon av någon outgrundlig anledning gick lös på ett kollegieblock och gjorde konfetti av det så nu ser det ut som ett sämre nyårsparty bland mina kläder och jag ids inte ta rätt på det...

Upp med 4 barn varav 3 var extremt morgontrötta idag, kläder, frukost, läxböcker, kläder till klädsim, strumpor och på med ytterkläder och hetsa iväg till skolan.
Eller jag hetsade, dom var som tagna ur en reklamfilm för sirap.

Vidare språngmatch med V i rullstol och föööör mycket kläder på mig. Höll på att flyta bort och svor över termometern som måste ha visat fel.
Möte med V:s dietist och sjuksköterska, ungen tappar vikt, inte bra, vad göra? Byte av matsort och beställning av diverse slangar, flaskor och tillbahör. Sist vi bytte matsort så spydde ungen som en räv så jag ber till alla högre och lägre makter som finns att det ska gå bra den här gången, har inte lust med kräkkalas...

Ut till Malins bil, höll nu på att frysa ihjäl (?!?!?) in med diverse kartonger i bilen, åka dom 500 meterna från hab och hem, balansera 5 kartonger med slangar genom halva centrum, kasta in dom, konstatera att katten fortfarande var tjock och iväg på arbetsintervju på kommunen. Gick ganska bra tror jag, dock ville dom att man ska vara vaccinerad mot svininfluensan och det är ju jäkligt lätt när det inte finns någon vaccin i denna gudsförgätna håla.
Nåja ska hitta mina betyg och lämna in dom så ska nog det här ordna sig ( herregud såg precis att jag inte skrivit på evigheter, jag har blivit av med jobbet pga av nedskärningar på Carema )

Raka vägen till bussen, åka upp till slätta med lönepapper och skriva på försäkringspapper när telefonen ringer.
Det är skolsköterskan som berättar att K ramlat och skrapat upp ansiktet och slagit i tänderna så han har fått en tandläkartid 14.15. Ingen fara med ungen dock så han kunde vara kvar till dess. Ringa till V:s assistent så hon följer med honom till vårdcentralen dit han skulle kl 14.

Buss ner på stan igen, in på arbetsförnedringen och skriva in mig och prata med handläggare och då vågar jag plötsligt mig på att fråga om det här med kockutbildningen som jag spanat in och JO det ksa inte vara några problem!!! Jippie, jag ska äntligen få läsa till kock!!! Åh vad jag ska plåga alla med massor av expriment :)

Nåja hetsa vidare till skolan, hämta K som verkligen har skrapat upp ett 3 cm brett streck från pannan ner till hakan så nu går han under namnet Rudof här hemma :) Skulle vilja sätta in en bild men han vägrar låta mig ta kort så jag får vänta tills han sover...haha elaka mamman.
Till tandis, jättegullig tandläkare och jätteduktig k, massor av rötgenbilder och ont i 2 tänder tillbaka om en månad.
Mat! panikhungrig och trött, varmkorv på sibylla innan tillbaka till skolan och hämta A. A kommenterar K:s misshandlade ansikte med dom peppande ordet
-Men oj k, jag tror att din näsa sitter lite högre upp.
Hem, handla middagsmat-Kycklingwook.
Möts i ytterdörren av en fet katt och en T som glatt informerar mig om att han lovat hela klassen på 26 ungar att han ska ta med sig några goda kakor eller bullar imorgon och det enda dom är allergiska mot i klassen är gluten ägg, nötter och äpplen...Tack min älskade son...

Kram M 

RSS 2.0