Hotell bokat...

och tågbiljetter tittade på men det är ju så sjukt dyrt! Hade blivit billigare att åka bil ner och då känns det lite fel eller är det jag som är fel ute? Måste fixa någon som kan kika till katten också....tänkte inte på det.
Idag blir det möte med vårt brukarkoperativ då vi ska byta stad, har hört till stugknuten Borlänge tidigare men vi fick ingen bra start och Sofia i Falun har alltid varit så vansinnigt trevlig så jag hoppas att det ska kännas bättre både för oss och för V:s assistenter. Annars får det fasiken bli JAG igen, var så nöjd med dom så ibland funderar jag varför vi bytte....
Det är så sjukt vackert utanför fönstrena här på morgonen, kyrkan, dimman höstfärgerna och torget - ska lägga ut en bild sen så ni får se :)
T ville komma hit efter skolan idag också, det är så mysigt när han gör det och man får lite egentid med honom. HAn börjar ju bli stor killen och igår traskade vi omkring på stan i nästan 2 timmar och bara pratade om allt och inget, känns så sjukt när man kan diskutera och ha roligt med sin 11 åriga son på ett mer vuxet kompissätt,  han är lite egen men jäkligt rolig att umgås med :)
Nu kom en beställning på kaffe om 5 minuter så det är bäst att sätta fart ;)
Kram M

Det blev lunch....

lite shopping till katten och besök av T som kom hit efter skolan och ska sova här i natt :) Städningen hoppas jag att någon liten alv tar han om under natten....fasiken måste till onoff eller nått liknande och köpa en dammsugare och borstar till den självgående...jäkla tråkig utgift men det kanske blir roligare att städa om man inte behöver sopa 165 kvm...

Håret blev rött....far to red så nu är det mörkbrunt istället :) Känns skönt, är nog inte så blond egentligen, bara mitt hår som inte fattat det...

Har pysslat lite med betong nu på kvällen, håller på och testar olika varianter av väggljusstakar



och det här är nog den jag gillar bäst än så länge....vi får se vi får se. En liknande kostar 398:- på en butik i stan, den här har kostat max 20:- så då får det gärna ta lite tid att komma fram till rätt modell :)

Fick ett mess från Pappan att han skulle träffa Jimmy och Samuel, gamla "bästisarna" från högstadiet och jag kunde inte låta bli att bli lite avis, det finns ju vissa man skulle vilja träffa mer än andra. Man är ju nyfiken på hur det har gått för folk :) Man kom ju osökt att tänka på en del annat löst folk som man umgicks med på den tiden, undrar vad dom gör nu och hoppas dom är lyckliga. Livet var bra enkelt när man var 15 men tänk vilka problem man tyckte att man hade då *Skratt* Men det är väl som det sägs att problemen är i relation till ens livserfarenhet.

I övrigt är det många öl och vinkvällar som hänger i luften nu, hoppas någon blir av och det snart!
Planerar göteborgsresan lite och det hade väl blivit billigare att dra till turkiet i en vecka men dit vill ju inte ungen men göteborg blir nog jäkligt mysigt :)

Har börjat vänja mig vid att vara ensam och jag måste säga att flytten till den här lägenheten är bland det bästa jag gjort, det finns inte en kvadratcentimeter här som jag inte älskar. Nu börjar jag komma iordning och få lite känsla av hem och jag har även listat ut hur jag ska kunna bo kvar ifall barnen vill ha egna rum så förhoppningsvis så kommer jag stanna här läääänge...påminn mig om det om ett halvår.
Har även lite funderingar på om jag ska försöka mig på att läsa till barnmorska, frågan är om jag har ro att plugga så länge....kanske är bättre att läsa något som är under en kortare tid eller helt enkelt försöka få jobb som undersköterska på förlossningen så får man se om det verkligen är där man vill vara...ja mycket funderingar är det :)

Nu styleroom och sen något kul på tv:n
Kram M


Ett dygn...

avklarat och nu ledig till på onsdag då jag har ett maratonpass.
Barnen är hos pappan så jag har bara mig själv och den något nervklena katten att bry mig om- skittråkigt förrutom att Selma är väldigt gosig när det bara är vi två.

T fyller 11 år nästa vecka och jag har funderat på vad grabben vill ha sen kom jag på det-en ledig mamma! Och mcket riktigt, ungen blev skitaglad när jag sa att jag tagit semester och att vi skulle göra något tillsammans så nästa vecka blir det



och en del annat skoj i Göteborg, ska bli så härligt :)


Dagen idag bjuder på lunch med Li och ev. ett besök i deras nya lägenhet


!

( Bilden är tagen vid en frukost på waynes och JA hon är precis lika galen som hon ser ut ;)

Shopping på djuraffären, kattsand och svindyr jäkla kattmat
Städning ( tanken finns där iallafall...)
och förhoppningsvis någon trevlig sysselsättning ikväll.

Nej nu ska håret bli rött, undrar om det går att hitta en frisör idag också....hmhmhm

Kram M

Att jobba...

är bland det roligaste jag vet, speciellt när man har så underbara jobbarkompisar och boende som det är på mitt nuvarande jobb. Men och det är ett stort MEN hur mycket jag älskar mitt arbete så älskar jag mina barn er och just nu känner jag mig väldigt otillräcklig som mamma då jag fasiken inte gör annat än att jobba.
Nästa vecka är alla fyra hos pappan så då ska jag jobba totalt 79 timmar på en vecka, sen är det höstlov och dom två stora är hos mig och då tänker jaag faktiskt försöka bli av med ett långpass så jag är ledig måndag-torsdag...Minns inte när jag var hemma med dom så lång tid sist...kanske skulle hitta på något, T fyller ju år i den vevan också...hmhmhm...
Från och med nästa månad tänker jag fasiken inte jobba mer än 165 timmar....men samtidigt är man ju rädd att inte få jobba något om man säger nej...

Hösten den här veckan har varit så otroligt ....höstig :) Har tagit några sköna promenader i både sol och regn och
det är så underbart med hela färpaletten, formerna och känslan i luften, skulle nog kunna säga att det är min favoritårstid.





Annat som hänt i veckan är att minsta lillebror har blivit nästan stor, GRATTIS Johan! Årsdagen av v:s olycka har varit, gick okej en visst fasiken tänkte man på det, har träffat en gammal vän som såg ut att må utmärkt och jag har även konstaterat att det är dags att ta itu med fläsket men då jag av någon jäkla anledning äter när jag mår dåligt så är det lättare sagt än gjort....vi får se vad som händer....

Nej nu kallar sängen, får skriva mer när ögonen orkar hålla sig öppna
Kram M



Det är dags för fredagsmyyyyyys....

men som vanligt så jobbar jag ikväll så A och v får mysa med E istället :(
Hade tänkt mig en morgonpromenad efter lämnandet av barn men vädret gjorde att suget efter lite frisk luft försvann väldigt plötsligt.
Det får bli städning, inhandling av 2 väggljusstakar , möte om A och sen jobb istället. Kortpass idag, långpass imorgon och dygn på söndag....har man inte att göra så skaffar man sig :)
Väntar på svar från länsrätten angående assistent till A men jag räknar inte med någon förståelse därifrån heller. Försäkringskassan uttryckte sig ju som så att han har ju en problematik men inte rätt sort" hmmm undrar om man kan lämna ungen till handläggaren i en vecka så får vi se om hon tycker så sen...
Nej nu städning, det ser ut som ett uppochnervänt helvete här hemma, det finns ju så mycket annat att göra än att städa ;)
Kram M

Kvällarna är värst...

och det är också nu som ensamheten blir som mest påtaglig men så plingar det till i telefonen och man blir påmind om vilka underbara vänner man har :)
Morgondagen bjuder på frukost med Li, jobb och sen Middag med D,E och S för att sedan fortsätta på Underverkets kundkväll. Puss på er söta ni!
Kram M


Lite bilder...

på mina fina pojkar :)



K, A och T



V :)



T :)



K :)



A :)



V och moi :)

Visst är dom söta! *skryt*



En av dom....

roligaste dagarna jag haft på mycket länge. Morgonen var lite mindre lyckad eftersom A fick en låsning och absolut inte skulle till skolan men efter lite om och men så löste det sig.
Sen hets iväg till jobbet där jag arbetade med en nygammal förmåga på( Han har jobbat där förr, slutat och är nu tillbaka ) och jag tror inte jag har skrattat så mycket sen...ja jag vet fasiken inte. Har fortfarande ont i skrattmusklerna i kinderna - Tack M.K för en supertrevlig dag och skjutsen!
Traskade från händelseriket till jobbet så där blev det 6 km, tog sen en promenad med Pappans sambo och T så jag har nog gått över en mil idag. Nästan så jag inte behöver ha dåligt samvete över rispuffarna som jag sitter och mölar i mig....
Igår blev det lite drama här då Mister Å kom hit och hjälpte mig att bära hem mattan. Vi la ut den och det blev sååååå fint! När vi sen satt vid bordet så hör vi ett avgrundsvrål från vardagsrummet och A kommer utspringande med blod i hela ögat! JAg brukar inte vara känslig för blod men jag blev ärligt talat livrädd! Efter en närmare titt visade det sig att ögat klarat sig med ca 0.5 cm och att blodet kommer från ett jack preciiiis brevid ögat :( Lilla skrutten var likblek och höll på att tuppa av. Idag har han varit så vansinnigt duktig med såret men han vill inte ta bort plåstret än men det kan gott få sitta på.
Nu ska det sövas barn!
KRam M



Dagen bjöd på...

hets i morse när barnen tyckte att klockan 7 var på tok för tidigt att gå upp. När tom A behöver bli väckt så fattar man att fasiken gör vem som helst till en zombie.
Efter att alla barn lämnats i skolan så skulle det göas pappersarbete, städas,tvättas kollas vinterjacka till V mm mm...trodde jag ja...
Jag kelade lite med Selma



sen somnade jag och sov som en klubbad säl fram till 15....Smart, väldigt smart...Men skönt var det :)

Hets igen, plocka undan det värsta, hämta A på skolan och möta upp V med assistent på stan. En tur till BR, en fika på pralin och inköp av 2 små pärlhjärtan till betongtavlorna och sen var klockan dags för hemgång. Nu spelar A, V sitter och halvslumrar framför tv:n och jag...ja sitter här.
Kvällen bjuder förhoppningsvis på lite sällskap och sen ska jag försöka älga iväg och hämta min matta som kommit, hoppas nu att det är fin också.
Kram M

Nu är det...

jobbigt...riktigt jobbigt...



Kan inte natten bara gå så det blir full fart och jag slipper ligga här ensam med tankarna.

Ja jisses vilket....

livat kalas det blev men jag tror att det blev lyckat.
Att hålla kalas för A är inte som för andra ungar. Man får inte ha några lekar, inget firande och absolut inget planerat, folk ska komma äta tårta och sen ska det bara vara. Vill man leka så gör man det vill man kolla på tv så gör man det, thats it.
Det var iallafall väldigt trevligt att ha alla hemma här även om jag måste säga att tystnaden är ganska skön för öronen.
D och E kom lite senare än resten av sällskapet och jag försökte förklara för E att dom måste närmare stan men
jag har svårt att tro att den där fröken kommer röra sig en milimeter :( Fasiken E vi behöver er!!! ;)

Nu är klockan halv 8, alla barnen har duschat, klippt naglarna och ser överlag riktigt välvårdade ut :) Snart dags för sängen för både dom och mig.

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska roa mig med, städa efter den här dagen gissningsvis men något mer borde man väl hinna med?
Min nya vardagsrumsmatta kommer imorgon-jippi! Hoppas det blir lika fint som jag tänkt mig.
Sen vill jag hitta någon som har en skrivare som kan skriva ut lite bilder åt mig, någon som känner sig manad?

NEj tv.soffan ett tag och sen sova....
Over and out!

Kram M

Tårtbak, skrikande barn och....

en galen mamma är ingen bra kombo....hoppas tårtorna idag smakar bättre än vad humöret var på den som bakade dom. Känslan av att vara ensam kom över mig under frukosten med barnen och usch vad jobbigt det blev. Det kommer vara fullt med folk här i dag och det är jag tacksam för, för så värst ensam är man ju inte när man tänker efter :) Men det saknas ändå någon...
Ska se om jag kan vara så teknisk så jag får in bilder på tårtorna idag, en citron och hallon och en med Chokladmousse och nutella.

A har gett tydliga instruktioner om hur dagen ska firas. När D och E frågade honom vad han ville ha i present blev svaret efter en stunds betänketid
- Ni kan få ge mig en dinosauriesak....snacka om att dom skulle känna sig stolta över att få ge honom något :)
Det är också förbjudet med sång eller att prata om att han måste kunna saker nu när han är 8. HAn är knäpp den lilla grabben :)

Imorgon ska dom två stora kidsen till pappan, JAG VILL INTE!!! Fasiken fast dom bor 200 meter bort så känns det så tomt när dom ska gå dit och man vet att dom är borta i två veckor...undrar om man vänjer sig?

Nu ska jag gå och torka grädden som hamnade lite överallt i köket, det blir lätt så när man ska vara duktig och låta barnen vara med.
Kram M

Marsvinen....

var faktiskt riktigt roliga eller det blev väldigt skoj eftersom ungarna skrattade så gott. Viggo var fashinerad och TYST större delen av filmen, det var någon sekvens där det var massor av tråkiga människor som pratade som han lät lite men det gjorde resten av barnen i salongen också.
Träffade en gammal skolkamrat också, eller kamrat och kamrat vi gick i AE 3 båda två. Han hade två jättesöta tvillingflickor på 6 år och det högg lite i hjärtat när man tänkte på att det var så V skulle ha varit...
Fasiken, den 15.e är det 4 år sedan olyckan...4 lååånga år som samtidigt gått så fort. Han är en kämpe min lilla gris :)
Nu ska vi gegga med cement jag och pojkarna, förhoppningen är väl att det ska resultera i några ljusstakar att hänga på väggen. Senare ikväll kommer Li Pontus och Vincent, ska bli trevligt , det var ett bra tag sedan jag träffade dom. Har köpt lite vin som jag hoppas sa vara bra, iphonen rekomenderade den. Sist jag köpte på den rekomendationen så smakade det unket rävgift. SKål!
Ha en underbar lördagskväll !
Kram M

Vilket jäkla....

fint väder det är :) Var ut en sväng på stan för att kolla efter några tavlor men som vanligt när det gäller just den varan så gav jakten ingenting. Träffade på jobbet som var ute i höstsolen och tog en sväng till myrorna.
Enda saken som är tråkig med hösten är alla jäkla kära människor. Fasiken var hemma och hångla istället! ;) Gissar att det är ens egna vara eller icke vara som gör att man ser alla som håller hand och värmer varandra i snålblåsten för det kan ju knappast ha bliit en plötslig kärleksexplosion över falun och alla hittar plötsligt någon....eller?
Måste till J och hämta mat till V, just nu får han mannagrynsgröt eftersom jag lyckades hälla ut sista påsen sond över hela nyskurade köksgolvet...gissa vilka fina ord som kom då.
Nej nu blir det hamstrar, nej fel av mig-Marsvin plus James Bond var det, mycket bättre...Marsvin....
Kram M

Hemma igen...

efter en natt på jobbet. Inte ett enda larm efter klockan 23! det hör inte till vanligheterna...
D och E hade barnen i natt och stannade kvar på frukost, alltid lika trevligt :)
Barnen har hunnit med ett bryt redan så nu är det dataförbud resten av helgen, pedgogiskt in my...
Framtidsmuseèt får vänta, det blir bio istället - G Force heter filmen och handlar om en hamster som tror att han är James Bond om jag förstått tre ivriga olika beskrivningar rätt. Visst låter det som en höjdarrulle.
Nu ska lägenheten röjas och sen får vi se vad dagen bjuder på :)
Kram M

Vem kom på....

att brandmän skulle ut i skolorna och föreläsa om olika brandrisker?? Har man en grabb som T så kan det få riktigt roliga konsekvenser som ångestattacker,vägran till att sova och en mamma som funderar på att hoppa från balkongen klockan 3 på natten för att få sova på sjukhuset...( bor inte så högt upp så jag hoppades på lite skador bara )

I övrigt så är det mycket host och harkel från V, K är skitarg på mig för att jag jobbar och A är skitglad över att jag jobbar för då är E här och är barnvakt-Tack gumman!

Har tagit ledigt i helgen så på lördag blir det framtidsmuseet med kidsen och på söndag kalas för A som fyllde för nästan 2 veckor sedan....bättre sent än aldrig.
Han har haft lite svårt att bestämma sig om kalaset men till slut så blev det släkten och Anna,Gelan och Alex som fick den stora äran. dvs samma som varenda kalas hittills.

Var in med v till akuten i förrgår, han hade magsår igen...fattar inte hur en så liten gris kan få så många fel :( han verkar må bra iallafall men nu pratade dom iallafall om att göra en gastro och se varför han blöder i magen.

Jag har faktiskt börjat vänja mig vid att vara bara jag och barnen här hemma och det börjar kännas riktigt bra faktskt :) Var till Ikea  igår och köpte lite lampor mm och det bidde sååå fint ! Har beställt en ny matta och hittat ett soffbord och en hatthylla som skulle göra sig riktigt bra här hemma. Köpte tavlor också men dom var förståss i fel stl men men man kan inte få allt :)

Selma har kommit också!



Hon är lite halvnervig när det kommer nya människor vilket det gör ganska ofta i en barnfamilj...men hon vänjer sig snabbt. Mig är hon som ett plåster på och det är sååå mysigt, väldigt lik hur Figaro min gammelkatt var :) Om ca 20 dagar ska hon få sina ungar så snart blir det livat här:)

Nej nu är klockan 6, jag har varit vaken i två timmar och nu börjar det bli legitimt att gå upp för dagen har börjat innanför väggarna...
Kram M

Jag är kär...

det kanske inte är logiskt det kanske inte är smart men det är så mina känslor är och jag kan inte bortse från det...

RSS 2.0